Privacy & cookiebeleid

BY-BAR neemt jouw privacy zeer serieus. Wij voldoen daarom aan de huidige wetgeving om openheid en transparantie te bieden omtrent ons beleid rondom het verwerken van persoonsgegevens.
BY-BAR B.V., gevestigd aan Van Schootenstraat 19, 4835 CJ  BREDA, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
https://www.shop-by-bar.nl/
Van Schootenstraat 19
4835 CJ   BREDA +31 76 3030900
Marcel van Vliet is de Functionaris Gegevensbescherming van BY-BAR B.V. Hij is te bereiken via privacy@by-bar.nl

Persoonsgegevens die wij verwerken

BY-BAR B.V. verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.
Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Geboortedatum
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)
  • Internetbrowser en apparaat type

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gevoelige gegevens te verzamelen, echter kan het voorkomen dat wij gegevens verwerken van websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. We kunnen niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via privacy@by-bar.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

BY-BAR B.V. verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van jouw betaling 
  • Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
  • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
  • Om goederen en diensten bij je af te leveren
  • BY-BAR B.V. analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.

Geautomatiseerde besluitvorming

BY-BAR B.V. neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van BY-BAR B.V.) tussen zit.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

BY-BAR B.V. bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Hierna verwijderen of anonimiseren we deze gegevens. Anonimiseren betekent dat we ervoor zorgen dat gegevens niet meer naar jou te herleiden zijn. Wij hanteren een bewaartermijn van maximaal 5 jaar voor personalia, adresinformatie, contactinformatie en website gedrag. Deze gegevens gebruiken wij ten behoeve van volgende doeleinden:

  • Personalia en adresgegevens; voor het nakomen van wettelijke verplichtingen omtrent de financiële administratie, ten behoeve van fraudebestrijding, voor het bieden van een persoonlijk klantaccount, voor het afhandelen van jouw bestelling, waaronder betalingsverwerking en bewijs van leveringen, inclusief eventuele service- en klachtvragen nadien. Ook worden adres- en klantgegevens gebruikt voor geanonimiseerde analyses.
  • E-mailadres; om je te informeren over de afhandeling van je bestelling en eventuele andere service- en klachtvragen nadien, en, indien daar uitdrukkelijk toestemming voor is gegeven, voor het versturen van marketing gerelateerde aanbiedingen. Ook gebruiken we jouw e-mailadres periodiek voor klanttevredenheidsonderzoek om onze producten en diensten te blijven verbeteren.
  • Website activiteiten en surfgedrag: om de website te blijven verbeteren en het aanbod van producten en diensten beter af te stemmen op jouw voorkeuren.

Delen van persoonsgegevens met derden

BY-BAR B.V. deelt jouw persoonsgegevens met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst, zoals voor het verwerken van een betaling of het verzenden van pakketten, en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die je gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. BY-BAR B.V. blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Wij maken het surfen op onze website graag makkelijker en leuker. Daarom hebben wij de hulp van cookies ingeschakeld. Met deze cookies zorgt BY-BAR B.V. er namelijk voor dat je niet iedere keer dezelfde gegevens in hoeft te vullen als je onze website vaker bezoekt. Ook zorgen cookies ervoor dat je niet telkens dezelfde informatie ontvangt als je vaker op onze site komt.

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. BY-BAR B.V. gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.
Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Er worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders, sociale mediabedrijven en analyse platformen. Met deze cookies kunnen wij onze website blijven verbeteren en onze advertenties zo goed mogelijk laten aansluiten bij jouw voorkeuren. Hieronder een overzicht:
Facebook Inc > klik op deze link voor meer info
Instagram > klik op deze link voor meer info
Google Inc > klik op deze link voor meer info
Google Analytics > klik op deze llink voor meer info
Google Tag Manager > klik op deze link voor meer info

Uitschakelen van cookies
Iedereen kan zijn computer zo instellen dat cookies niet worden geaccepteerd. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Cookies kun je zeer eenvoudig handmatig in iedere browser uitschakelen. Let op: Als je de cookies uitschakelt, zullen je gebruikersnamen en wachtwoorden op geen enkele website meer onthouden worden. Lees onderstaand hoe je per webbrowser de cookies uitschakelt:

FireFox:
1. Open Firefox.
2. Klik op de ‘Alt’-toets op je toetsenbord.
3. Kies in de menubalk die bovenaan in je scherm verschijnt voor ‘Extra’ en daarna ‘Opties’.
4. Ga vervolgens naar het tabblad ‘Privacy’.
5. Kies na ‘Firefox zal’ voor ‘Aangepaste instellingen voor geschiedenis’. Vink hier je voorkeuren aan en sla deze vervolgens op.

Internet Explorer:
1. Open Internet Explorer.
2. Kies in het menu voor de optie ‘Extra’ en vervolgens de optie ‘Internet Opties’.
3. Klik op het tabblad ‘Privacy’.
4. Onder de knop ‘Advanced’ kun je je gewenste opties aanvinken en opslaan.

Google Chrome:
1. Open Google Chrome.
2. Klik op het gereedschap icoon.
3. Kies voor ‘Opties’.
4. Kies op het tabblad ‘Geavanceerde opties’ voor Instellingen voor inhoud.
5. Op het tabblad ‘Cookies’ kun je vervolgens de aanbevolen opties aanvinken en opslaan.

Safari:
1. Open Safari.
2. Kies ‘Voorkeuren’ in het taakmenu en klik op ‘Beveiliging’. (Het taakmenu bevindt zich rechtsboven in het Safari-venster en ziet eruit als een tandwiel.)
3. Vink in het gedeelte ‘Cookies accepteren’ aan of en wanneer Safari cookies van websites mag accepteren. Klik voor meer informatie over de opties op de knop met het vraagteken.
4. Als je meer wilt weten over de cookies die worden opgeslagen op je computer, klik je  op ‘Cookies tonen’.

Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door BY-BAR B.V. en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar privacy@by-bar.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek.

BY-BAR B.V. wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

BY-BAR B.V. neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via privacy@by-bar.nl.

Datum laatste aanpassing: 24 mei 2018